Нинтендо 任天堂

Going third party since 1889.
Отговори
Потребителски аватар
vvarp
Контакти:
Мнения: 3192
Регистриран на: преди 12 години

Мнение vvarpпреди 1 година

Демоне, решението вече е факт:
viewtopic.php?p=126578#p126578
:wink:

Jim Raynor написа:Дали?
Разбира се, че да :smug: Ролята на Ямаучи при Wii и DS е добре документирана.

Колкото за качествата, Ямаучи беше човек, който с охота би продал баба си. Определено имаше търговски нюх и в това отношение, мисля е съизмерим с фигури като Джобс. Друга прилика с овощаря е 24-каратовата арогантност, съчетана с непринудена злоба :bow: Най-весел момент беше как, по негови думи, никога не е играл игри, нито се е занимавал с дизайн, програмиране или технологии, но с най-голяма самоувереност проповядваше как трябва да се развива индустрията. И често беше дяволски прав :bow:

Иуата беше много талантлив и в доста отношения, пълната противоположност на предшественика си. По-скоро добряк, заклет играч, програмист-чудо, чудесен ръководител на проекти. Това са все причини за повишението, защото и самият Ямаучи беше наясно, че не е добра идея шефът на компания за игри да е толкова дистанциран, като самия него. Но Иуата просто не беше търговец. Отделно, беше прекалено близо до разработването на игри, че да има безпристрастен и далновиден поглед над отрасъла.

Сега, Кимишима, мисля че е най-неподходящият от тримата. Счетоводител (no offence), дори по-далеч от игрите, отколкото Ямаучи, без неговия характер и най-вече без неговата интуиция. В опит да се хареса на акционерите, прави тънки сметки без кръчмар как да насурвака оредяващите клиенти, вместо да действа в посока увеличаване на пазара.

За фиаското Ую писах по-горе. Надута цена = скъпи компоненти. Името е уж за да яхнат потребителската база на Wii, но е признак за генерален разрив между продуктовия отдел и този, занимаващ се с продажби и маркетинг. А липсата на игри е едновременно следствие и причина за провала. И 100% има "GameCube ефект" - прехвърлят повечето неща за следващото поколение. Тук не говоря само за Breath of the Wild и MK8, но и за Odyssey, Spla2n, Xeno 3, и квото правят Retro, които очевидно са започнали като проекти за Wii U.

Потребителски аватар
Delegat
Контакти:
True Gamer
True Gamer
Мнения: 204
Регистриран на: преди 10 години

Re: Нинтендо 任天堂

Мнение Delegatпреди 1 година

Решението за теб е много просто - като не харесваш игрите и конзолите им, ми просто не ги купувай. Аз лично ще продължа да ги поддържам, защото Нинтендо са едиствените, които поне малко се опитват да разбият стереотипа в този конзолен пазар, в който конзолите все повече се превръщат в РС-та. Да, Wii-U не беше перфектната конзола и все пак аз в нито един момент не съм съжалил, че си я купих.

Потребителски аватар
cain
Moderator
Moderator
Мнения: 4584
Регистриран на: преди 12 години

Re: Нинтендо 任天堂

Мнение cainпреди 1 година

За съжаление гейминга е тръгнал да става мобилен и точно Н са решили да доят хората дето играят кенди кръш. Та да, разбиват стереотипите те...
PC mustard race

Потребителски аватар
Delegat
Контакти:
True Gamer
True Gamer
Мнения: 204
Регистриран на: преди 10 години

Re: Нинтендо 任天堂

Мнение Delegatпреди 1 година

Дефинирай доене? А и гейминга никога няма да стане само мобилен.

Потребителски аватар
king_of_the_universe
Контакти:
The New King of Hyrule
The New King of Hyrule
Мнения: 5742
Регистриран на: преди 12 години

Re: Нинтендо 任天堂

Мнение king_of_the_universeпреди 1 година

Delegat написа:Дефинирай доене?
Milking The Cow
Usually a reference to treating a person or entity as a cash cow. This implies taking advantage of a situation and has a strongly negative tone (except to those happily taking the money).
Всички хардуер гейм компании го правят от най-ранни времена, особено с преиздаване на едни и същи игри. И докато се връзват достатъчно хора, ще продължават да го правят. Включително и чрез хардуер и периферия на кожодерски цени за ърли ъдоптъри. Нищо странно, нелогично и неразбираемо няма.

Сони и Майкро могат само да завиждат на Нинти за феновете му. Мойта Плей 4 я взех около 2 години след лаунча и даже понякога си мисля, че все пак съм избързал и е можело да изтърпя и до Про (което няма как да купя, щото вече имам Плей 4). 3ДС го взех много преди Вита, която дори я купих втора ръка. С включена карта, че да не пълня джобовете на кърлежите от Сони.

Явно точно щото не обичам да ме цоцат/доят (виж дефиницията горе), в моите очи - Мони, Майкро или Минти - никой не ме е хванал за шлифера да съм му верен абонат доживот на всичко, което пуска.
Don't shoot! I'm a human!

Отговори

Кой е онлайн

Потребители, разглеждащи този форум: и 1 гост